Publikavimo data: 2024-05-19
Klasikinis kurnik
"Kurnik" yra apvalios formos rusiškas pyragas. Šį patiekalą Rusijoje paprasti žmonės kepdavo per didžiąsias šventes, pavyzdžiui, vestuves ir Trejybės iškilmes. Kai kuriais duomenimis, caras Ivanas Baisusis buvo didelis kurniko medžiotojas, todėl šis patiekalas dvare buvo kepamas gana dažnai. Pyragas labai populiarus ir šiandien. Tradicinio kurniko įdaras gali būti absoliučiai bet kokie produktai: grybai, košė, kopūstai, mėsa, žuvis ir kt. Sibire ir Udmurtijoje kurnik gaminamas iš svogūnų, bulvių ir vištienos su prieskoniais sluoksnio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite mieles stiklinėje vandens ir cukraus. Susmulkintą margariną sumaišykite su miltais. Į miltų ir sviesto mišinį supilkite ištirpintas mieles ir užminkykite tešlą. Sudėkite ją į celofaninį maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Bulves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes. Nusausinkite jas sietelyje. Atvėsinkite. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 10 min. pakepinkite vištienos filė ir svogūną. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos kurniką. Padalykite tešlą į dvi dalis - vieną didesnę ir vieną mažesnę. Didesnę iškočiokite. Padėkite plokščią duoną į stiklinę formą. Išdėliokite bulves, tada mėsą ir svogūnus. Įdėkite sviesto. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir ja uždenkite kunniki. Užspauskite kraštus. Pyrago centre padarykite skylutę garams išeiti. Aptepkite kiaušinio tryniu. Palikite 20 minučių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes, kol paruduos.
Kategorijos