Publikavimo data: 2024-05-19
Kurnik apie kefyrą
Pirmasis kurniko receptas datuojamas Ivano Rūsčiojo laikais. Tuo metu jis buvo vadinamas "caro pyragu". Kurnik buvo laikomas šventiniu patiekalu, jį buvo privaloma kepti per vestuves. Jaunikio namuose pyragą puošdavo iš tešlos padarytomis žmonių figūrėlėmis, kurios buvo būsimos šeimos simboliai, o nuotakos namuose gamindavo gėlės formos figūrėles. Tradiciškai pyragas kepamas iš neraugintos tešlos, nes ji gerai išlaiko raštą. Kurnik ant kefyro gaunasi minkštas ir švelnus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kefyrą, druską, sodą ir ištirpintą sviestą. Persijokite miltus. Nedidelėmis porcijomis įmaišykite juos į kefyro mišinį. Užminkykite tešlą. Miltus pilkite tol, kol tešla taps minkšta ir nebelips. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 3 valandas kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite kurniką ant kefyro. Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis - viena turi būti šiek tiek mažesnė už kitą. Didesnę dalį iškočiokite ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą. Suformuokite šonus. Į vidurį dėkite sluoksnį vištienos, druskos ir pipirų. Tada paskirstykite svogūnus, o paskutinį sluoksnį - bulves. Dar kartą pasūdykite ir papipirinkite. Ant viršaus sudėkite sviesto batono riekeles. Iškočiokite antrąją tešlos dalį, uždenkite kurniką, užspauskite kraštus. Padarykite keletą įpjovimų, kad išeitų garai.
Žingsnis 3
Iškepkite kurniki. Aptepkite kurnikų paviršių plaktu kiaušiniu. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 35-45 minutes.
Kategorijos