Kurnik apie kefyrą pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kurnik apie kefyrą

Pirmasis kurniko receptas datuojamas Ivano Rūsčiojo laikais. Tuo metu jis buvo vadinamas "caro pyragu". Kurnik buvo laikomas šventiniu patiekalu, jį buvo privaloma kepti per vestuves. Jaunikio namuose pyragą puošdavo iš tešlos padarytomis žmonių figūrėlėmis, kurios buvo būsimos šeimos simboliai, o nuotakos namuose gamindavo gėlės formos figūrėles. Tradiciškai pyragas kepamas iš neraugintos tešlos, nes ji gerai išlaiko raštą. Kurnik ant kefyro gaunasi minkštas ir švelnus.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kurnik apie kefyrą Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kefyrą, druską, sodą ir ištirpintą sviestą. Persijokite miltus. Nedidelėmis porcijomis įmaišykite juos į kefyro mišinį. Užminkykite tešlą. Miltus pilkite tol, kol tešla taps minkšta ir nebelips. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 3 valandas kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Kurnik apie kefyrą Žingsnis 2
Paruoškite kurniką ant kefyro. Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis - viena turi būti šiek tiek mažesnė už kitą. Didesnę dalį iškočiokite ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą. Suformuokite šonus. Į vidurį dėkite sluoksnį vištienos, druskos ir pipirų. Tada paskirstykite svogūnus, o paskutinį sluoksnį - bulves. Dar kartą pasūdykite ir papipirinkite. Ant viršaus sudėkite sviesto batono riekeles. Iškočiokite antrąją tešlos dalį, uždenkite kurniką, užspauskite kraštus. Padarykite keletą įpjovimų, kad išeitų garai.

Žingsnis 3

Kurnik apie kefyrą Žingsnis 3
Iškepkite kurniki. Aptepkite kurnikų paviršių plaktu kiaušiniu. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 35-45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos