Publikavimo data: 2024-05-20
Kurnik pyragas su bulvėmis
Kurnik pyragas su bulvėmis paplitęs kaimo vietovėse. Anksčiau jis buvo kepamas malkomis kūrenamoje krosnyje su namuose virta vištiena ir daržovėmis. Šiuolaikinės šeimininkės perėmė receptą ir kepinius gamina orkaitėje. Patiekalas gaunasi labai sotus, jį galima patiekti pietums ir pamaitinti visą šeimą. Taip pat kurniką galima pasiimti su savimi į kelionę. Pyragui rinkitės šviežią vištienos filė - ši mėsa išsiskiria šviesiai rausva spalva, maloniu kvapu ir tankia konsistencija.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Lengvai pašildykite vandenį ir jame ištirpinkite cukrų bei mieles. Giliame dubenyje susmulkinkite margariną su miltais ir trinkite mišinį rankomis, kol taps trupiniai. Padarykite sklindį su duobute viduje, įberkite druskos ir supilkite atskiestas mieles. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Apdorokite įdarui skirtus produktus. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite ir 2-3 min. pavirkite bulves vandenyje. Išimkite iš puodo ir leiskite atvėsti. 3-4 min. pakepinkite mėsą ir svogūną svieste, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Pagaminkite pyragą. Padalykite tešlą į dvi nelygias dalis ir iškočiokite didesnę dalį. Iškočiotą tešlą sudėkite į aliejumi išteptą formą. Tolygiu sluoksniu sudėkite bulves, mėsą ir svogūnus. Supjaustykite sviestą ir sudėkite jį ant įdaro. Iškočiokite antrąją tešlos dalį, uždenkite ja pyragą ir sandariai užspauskite kraštus. Aptepkite pyragą kiaušinio tryniu ir palikite 20 minučių pastovėti. Tada įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite pyragą 25 minutes.
Kategorijos