Publikavimo data: 2024-05-19
Nedideli viščiukų voljerai
Tikrasis rusiškas kurnikas buvo didelis apvalus pyragas su įdaru. Toks patiekalas Rusijoje paprastai būdavo ruošiamas šventiniam stalui. Pyragas būdavo iškilmingai supjaustomas į kelias dalis ir patiekiamas šeimai bei svečiams. Dabar kurnikas tapo kasdieniu patiekalu. Pyragai pradėti gaminti mažų dydžių trikampių pavidalo. Šiandien daugeliui žmonių kurnikai asocijuojasi su šios formos kepiniais. Mažus kurnikus lengva pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite stiklinėje šilto vandens ir suberkite cukrų. Miltus sumalkite su šaltu margarinu iki smulkių trupinių. Surinkite mišinį į krūvą. Padarykite įdubimą, įberkite druskos ir supilkite atskiestas mieles. Užminkykite tešlą. Padėkite ją 30 minučių į šaltą vietą.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite svogūnus ir bulves, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Paruoškite mažus kurnikius. Padalykite tešlą į 20 dalių. Kiekvieną porciją iškočiokite į plokščią duoną. Į kiekvieną kunniką sudėkite įdarą - pirmiausia bulves ir svogūną, tada maltą mėsą. Uždenkite trikampiais. Viršų patepkite kiaušinio tryniu. Palikite 20 minučių pastovėti. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių, kol paruduos.
Kategorijos