Publikavimo data: 2024-01-19
Klasikinis lecho žiemai su morkomis ir paprikomis receptas
Žiemai skirtas morkų ir pipirų lečo yra puikus garnyras iš stiklainio prie keptos mėsos ar dešrelių. Lecho - tai tiesiai iš Vengrijos kilęs patiekalas, išpopuliarėjęs visoje Europoje kaip garnyras prie mėsos patiekalų, daugiausia Šiaurės Vokietijoje, tačiau Vengrijoje jis patiekiamas kaip vientisas patiekalas su baltos duonos riekelėmis.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną, česnaką ir morką. Iš paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C.
Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į iki 110 °C įkaitintą orkaitę, neuždengdami stiklainių dangteliais. 0,5 litro talpos stiklainiai sterilizuojami 10 minučių, o litriniai - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o kai jie bus pašildyti, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol jis visiškai atvės.
Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite griežinėliais. Morką ir svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką - smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite puodą su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus 5 minutes. Įpilkite 100 ml vandens, likusias daržoves ir prieskonius.
Žingsnis 5
Daržoves troškinkite, kol suminkštės, apie 25 minutes.
Žingsnis 6
Daržoves sumaišykite blenderiu, kol jos taps tyrele. Tada supilkite actą ir išmaišykite. Sudėkite lecho į stiklainius. Suvyniokite stiklainius ir iš karto po sukimšimo apverskite stiklainį dangteliu žemyn ir uždenkite šilta medžiaga. Leiskite preparatui lėtai atvėsti, o tada padėkite jį tamsioje vietoje.
Žingsnis 7
Lecho patiekite kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų, užtepkite ant skrudintų bagetės riekelių arba įdėkite į makaronus.
Kategorijos