Publikavimo data: 2024-06-22
Klasikinis skrebučių receptas
Klasikiniai prancūziški skrebučiai gaminami iš briošinės bandelės, pasižyminčios saldžiu ir kreminiu skoniu. Dėl savo erdvios struktūros ji puikiai sugeria kiaušinių masę. Po kepimo plutelė būna traški, o skrebučio vidus išlieka minkštas. Naminiams skrebučiams tinka ir įprasta duona arba skrudinta kvietinė duona. Kuo šviežesnė duona, tuo greičiau sugeria skystį. Jei norite kreminės skrebučių duonos, pieną arba jo dalį pakeiskite dviguba grietinėle.
Žingsnis 1
Paruoškite skrebučių mirkymo mišinį. Dubenyje šakute arba plaktuvu lengvai įmuškite kiaušinį. Įmaišykite grietinėlę ir žiupsnelį vanilės. Išmaišykite mišinį.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius kepti. Duonos riekes suberkite į dubenėlį su kiaušinių mišiniu. Kempininė duona įsigeria vos per kelias sekundes, o skrudinta duona turi įsigerti per 10-15 sekundžių. Tada duoną išimkite šakute arba kepimo žnyplėmis.
Žingsnis 3
Paskrudinkite skrebučius. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite gabalėlį sviesto ir jį ištirpinkite. Į keptuvę dėkite pamirkytas duonos riekes ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug 2-3 minutes.
Kategorijos