Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinis varškės ir bananų apkepas
Troškinys yra universalus patiekalas, paklausus beveik visame pasaulyje. Tačiau jo pavadinimas visur kitoks: Italijoje - lazanija, Prancūzijoje - gratinas, Anglijoje - pudingas, Ispanijoje - tortilla. Taip pat yra daugybė troškinių pagrindų: žuvis, mėsa, bulvės, varškė, daržovės ir daugelis kitų. Tačiau klasikiniu vis dar laikomas varškės pagrindas, į kurį dažnai dedama sultenių.
Žingsnis 1
Į supjaustytą bananą sudėkite trynius, varškę, cukrų, cinamoną ir medų. Viską gerai išmaišykite iki tirštos grietinės konsistencijos. Jei mišinys per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.
Žingsnis 2
Išimkite atšaldytus baltymus iš šaldytuvo, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki standžių putų, palaipsniui didindami mikserio galią.
Žingsnis 3
Pamažu įmaišykite baltymų mišinį į gautą varškės ir bananų mišinį ir maišykite viena kryptimi, kad baltymai nenusėstų.
Žingsnis 4
Gautą masę supilkite į aliejumi pateptą formą ir 30-40 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos