Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinis vištienos azu su daržovėmis
Azu su vištiena yra įprastas totorių virtuvės patiekalas. Vištienos filė troškinama su daržovėmis, sojų padažu ir įvairiais prieskoniais. Patiekalas būna labai kvapnus, o marinuoti agurkai vištienai suteikia šiek tiek sūrumo. Jei norite, į šį receptą galite įdėti bet kokių kitų daržovių, pavyzdžiui, paprikų.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite mėsos gabalėlius. Tada krūtinėlę užpilkite sojų padažu, prieskoniais ir mėsos padažu. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies apie 7 minutes.
Žingsnis 2
Praėjus šiam laikui, į mėsą sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar apie 3 minutes. Kai morkos bus pusiau išvirtos, sumažinkite ugnį iki mažos.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus ir pomidorus. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite supjaustytas bulves. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad jis visiškai apsemtų daržoves ir mėsą.
Žingsnis 4
Uždenkite dangčiu ir virkite troškinį, kol bulvės visiškai išvirs. Paruoštą patiekalą sudėkite į serviravimo lėkštę ir, jei norite, pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos