Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina

Vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina - neįtikėtinai švelnus ir malonaus skonio patiekalas. Vištienos kepenėlės puikiai dera su visais ingredientais. Migdolai patiekalui suteikia sodrų, rafinuotą ir šiek tiek riešutų skonį. Be to, vištienos kepenyse yra daug naudingų elementų. Vištienos kepenėlės dėl savo naudingųjų savybių teigiamai veikia smegenų veiklą ir gerina protinius gebėjimus. Jos taip pat padeda pašalinti nervingumą, nemigą, fizinį stresą.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina Žingsnis 1
Migdolus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Paruoškite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina Žingsnis 2
Įberkite druskos, pipirų ir mairūno, išmaišykite ir kelias minutes patroškinkite. Migdolus sudėkite į sausą, karštą keptuvę ir paskrudinkite. Kitoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite vištienos kepenėles.

Žingsnis 3

Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina Žingsnis 3
Į didelį dubenį sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, vištienos kepenėles, migdolus, sviestą, brendį ir viską susmulkinkite trintuvu. Palikite viską kelioms minutėms atvėsti.

Žingsnis 4

Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina Žingsnis 4
Tada šį mišinį sudėkite ant folijos lakšto, suvyniokite ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada nuimkite nuo folijos ir padėkite ant lėkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, morkų sezonas, paukštienos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, morkų paštetai

Kategorijos