Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina
Vištienos kepenėlių paštetas su migdolais ir citrina - neįtikėtinai švelnus ir malonaus skonio patiekalas. Vištienos kepenėlės puikiai dera su visais ingredientais. Migdolai patiekalui suteikia sodrų, rafinuotą ir šiek tiek riešutų skonį. Be to, vištienos kepenyse yra daug naudingų elementų. Vištienos kepenėlės dėl savo naudingųjų savybių teigiamai veikia smegenų veiklą ir gerina protinius gebėjimus. Jos taip pat padeda pašalinti nervingumą, nemigą, fizinį stresą.
Žingsnis 1
Migdolus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Paruoškite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Įberkite druskos, pipirų ir mairūno, išmaišykite ir kelias minutes patroškinkite. Migdolus sudėkite į sausą, karštą keptuvę ir paskrudinkite. Kitoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite vištienos kepenėles.
Žingsnis 3
Į didelį dubenį sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, vištienos kepenėles, migdolus, sviestą, brendį ir viską susmulkinkite trintuvu. Palikite viską kelioms minutėms atvėsti.
Žingsnis 4
Tada šį mišinį sudėkite ant folijos lakšto, suvyniokite ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada nuimkite nuo folijos ir padėkite ant lėkštės.
Kategorijos