Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinis vištienos kepenėlių troškinys su kiaušiniais ir žolelėmis
Vištienos kepenėlės dėl savo naudingųjų savybių teigiamai veikia smegenų funkciją ir gerina protinius gebėjimus. Turtinga vitaminų ir mineralų sudėtis suteikia produktui daug naudingų savybių. Jame yra: B grupės vitaminų, nikotino ir askorbo rūgščių, mineralinių medžiagų - kalcio, natrio, kalio, geležies.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Kiaušinius ir kepenis sudėkite į dubenį. Į dubenį suberkite smulkiai supjaustytus krapus ir pakepintus svogūnus. Visus ingredientus išmaišykite.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje įmuškite 4 kiaušinius. Į kiaušinius pagal skonį įmaišykite grietinę, miltus, krakmolą, druską, maltus juoduosius pipirus, daržovių prieskonius ir vištienos prieskonius. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Gautą kiaušinių skysčio mišinį supilkite į susmulkintus ingredientus. Išmaišykite, kad susijungtų. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Gautą kepenų ir kiaušinių mišinį paskleiskite formoje. Dėkite formą į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos