Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinis vištienos receptas
Kalbant apie kainą, vištiena yra daug kartų pigesnė už jautieną ir kiaulieną. Tačiau maistine verte ir skoniu ji niekuo nenusileidžia. Vištiena yra skanus ir mažai kaloringas produktas, turintis daug baltymų ir mažai riebalų.
Žingsnis 1
Perpjaukite skerdeną išilgai krūtinėlės ir apverskite ją oda į viršų. Muškite skerdeną virtuviniu plaktuku (galite naudoti ir sunkų kočėlą), stengdamiesi nepažeisti odos. Marinatui sumaišykite prieskonius, augalinį aliejų ir česnaką. Gautu mišiniu kruopščiai įtrinkite vištieną iš visų pusių. Leiskite vištienai marinuotis 60 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Kepimo skardą patepkite plonu aliejaus sluoksniu. Tada ant kepimo skardos sudėkite vištieną. Kepkite vištieną orkaitėje 40-60 minučių 200 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, kol iškeps.
Kategorijos