Publikavimo data: 2025-08-20
Kokteiliniai pomidorai su petražolėmis sūryme
Petražolės yra vienmetės arba dvimetės žolės, jos turi mažai kalorijų ir daug eterinių aliejų, todėl plačiai naudojamos kulinarijoje. Jos naudojamos kaip prieskonis salotoms, sriuboms, garnyrams, taip pat marinuojant daržoves, kad patiekalams suteiktų skonio ir ryškumo.
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką nuo žievelės. Kruopščiai nuplaukite pomidorus, kad ant jų nieko neliktų. Dantų krapštuku padarykite skylutes toje vietoje, kur prisitvirtina koteliai, kad vėliau jie neplyštų.
Žingsnis 2
Į švarius pusės litro talpos stiklainius sudėkite vieną skiltelę česnako, pusę lauro lapo, jei jis didelis, 6 vnt. juodųjų pipirų žirnelių, 1 vnt. kvapiųjų pipirų žirnelių, ¼ šaukštelio garstyčių sėklų, ant stiklainių šonų sudėkite petražoles, sandariai sudėkite pomidorus, viską užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite sūrymą. Užvirinkite vandenį, suberkite cukrų, druską ir vėl užvirinkite, tada supilkite actą, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Praėjus laikui, atsargiai išpilkite vandenį iš stiklainių, kad liktų visi prieskoniai, tada iš karto užpilkite verdančiu sūrymu, uždenkite švariais dangteliais ir užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite kuo nors šiltu, kol jie visiškai atvės.
Kategorijos