Publikavimo data: 2024-02-02
Naminiai džiovinti pomidorai žiemai receptas
Saulėje džiovintus pomidorus labai lengva pasigaminti namuose. Receptą sudaro du pagrindiniai ingredientai - pomidorai ir bazilikai. Patiekalas yra labai skanus ir universalus. Saulėje džiovintus pomidorus galima naudoti gaminant makaronus, picą, dėti į sriubas, karštuosius patiekalus ir salotas.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite pomidorus ir bazilikus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 150 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Sterilizavę stiklainius neišjunkite orkaitės, bet įjunkite ją iki 150 ⁰C temperatūros. Pomidorus perpjaukite per pusę, išimkite iš jų minkštimą ir sėklas.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus ant kepimo skardos ir pabarstykite druska.
Žingsnis 5
Į pomidorus sudėkite šviežius bazilikus. Pomidorus apšlakstykite trupučiu aliejaus.
Žingsnis 6
Kepkite pomidorus 3 valandas iki 150 ⁰C įkaitintoje orkaitėje, retkarčiais atidarydami dureles 3-5 minutėms.
Žingsnis 7
Džiovintus pomidorus sudėkite į stiklainį ir užpilkite juos aliejumi (jei aliejus visiškai nepadengs pomidorų, jie suges). Palikite pomidorus vėsioje vietoje 5 dienoms.
Žingsnis 8
Saulėje džiovinti pomidorai puikiai tinka patiekti su skrudinta bagete ir "Prosecco" taure.
Kategorijos