Koldūnai ant verdančio vandens pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Koldūnai ant verdančio vandens

Kodėl turėtumėte pasirinkti verdančio vandens kremo koldūnų receptą? Todėl, kad tešla būna minkšta, elastinga ir tvirta, todėl verdant įdaras neišsiplauna. Pagrindinės tešlos sudedamosios dalys: vanduo, kiaušinis, augalinis aliejus ir miltai. Vandenį galima pakeisti pienu, tešlos kokybė išliks tokia pati. Choux tešla taip pat tinka koldūnams, chinkali ir manti gaminti.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
278 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Koldūnai ant verdančio vandens Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Į gilų dubenį įpilkite 50 ml verdančio vandens, įberkite 2/3 šaukštelio druskos ir išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą išmaišykite. Į miltų mišinį nedidelėmis porcijomis nuolat maišydami supilkite miltus.

Žingsnis 2

Koldūnai ant verdančio vandens Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į gerai išmaišytą tešlą įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą rankomis. Pabarstykite stalą trupučiu miltų, padėkite ant jo tešlą ir gerai minkykite 5-7 minutes. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Žingsnis 3

Koldūnai ant verdančio vandens Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, perpjaukite į 2 dalis ir kiekvieną iškočiokite 2-3 mm storio. Šaukšteliu išpjaukite apskritimus, ant jų dėkite maltos mėsos ir užspauskite tešlos kraštus.

Žingsnis 4

Koldūnai ant verdančio vandens Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Išvirusius koldūnus sudėkite į puode verdantį vandenį, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite 8-10 minučių nuolat maišydami. Sudėkite koldūnus į lėkštę. Pagal skonį įpilkite sviesto, majonezo arba grietinės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos