Publikavimo data: 2024-03-29
Koldūnai ant verdančio vandens
Kodėl turėtumėte pasirinkti verdančio vandens kremo koldūnų receptą? Todėl, kad tešla būna minkšta, elastinga ir tvirta, todėl verdant įdaras neišsiplauna. Pagrindinės tešlos sudedamosios dalys: vanduo, kiaušinis, augalinis aliejus ir miltai. Vandenį galima pakeisti pienu, tešlos kokybė išliks tokia pati. Choux tešla taip pat tinka koldūnams, chinkali ir manti gaminti.
Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Į gilų dubenį įpilkite 50 ml verdančio vandens, įberkite 2/3 šaukštelio druskos ir išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą išmaišykite. Į miltų mišinį nedidelėmis porcijomis nuolat maišydami supilkite miltus.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į gerai išmaišytą tešlą įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą rankomis. Pabarstykite stalą trupučiu miltų, padėkite ant jo tešlą ir gerai minkykite 5-7 minutes. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, perpjaukite į 2 dalis ir kiekvieną iškočiokite 2-3 mm storio. Šaukšteliu išpjaukite apskritimus, ant jų dėkite maltos mėsos ir užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Išvirusius koldūnus sudėkite į puode verdantį vandenį, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite 8-10 minučių nuolat maišydami. Sudėkite koldūnus į lėkštę. Pagal skonį įpilkite sviesto, majonezo arba grietinės.
Kategorijos