Koldūnų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Koldūnų sriuba

Nėra teisingo klasikinio sriubos su koldūnais recepto. Šiais laikais ji ne tik skirtingai ruošiama skirtingose šalyse ir pagal skirtingas kulinarines tradicijas, bet ir kiekviena šeimininkė prideda savo slaptų ingredientų, kad namuose pasigamintų gardžią sriubą su koldūnais. Sriubos su koldūnais receptas su nuotraukomis padės žingsnis po žingsnio atkartoti vieno iš labiausiai paplitusių patiekalo variantų - vištienos sultinio su daržovėmis ir koldūnais - paruošimo algoritmą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Koldūnų sriuba Žingsnis 1
Paruoškite koldūnų tešlą. Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinį, supilkite šaltą vandenį, įberkite druskos ir išmaišykite. Lygiomis dalimis suberkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės iki grietinės konsistencijos. Palikite tešlą 15-20 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Koldūnų sriuba Žingsnis 2
Išvirkite sultinį. Sudėkite vištienos šlauneles į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį. Į sultinį įdėkite lauro lapą ir pipirų žirnelius, pasūdykite. Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Tada sultinį šiek tiek atvėsinkite, perkoškite, išimkite lauro lapą ir pipirus. Vištieną atskirkite nuo kaulo, susmulkinkite rankomis arba supjaustykite peiliu.

Žingsnis 3

Koldūnų sriuba Žingsnis 3
Į sultinį sudėkite daržoves. Sudėkite vištieną į perkoštą sultinį ir vėl užvirinkite. Į sultinį sudėkite bulves ir morkas. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 10 minučių.

Žingsnis 4

Koldūnų sriuba Žingsnis 4
Išvirkite sriubą su koldūnais. Įmeskite koldūnus į ant vidutinės ugnies verdantį sultinį, atskirkite juos nuo tešlos šaukštelio galiuku ir padėkite rankomis. Įsitikinkite, kad koldūnai nėra per dideli. Toliau virkite sriubą, kol koldūnai išplauks į paviršių. Nukelkite sriubą nuo ugnies ir uždengę dangčiu palaikykite 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos