Publikavimo data: 2024-05-25
Konfikuotos anties kojos su čiobreliais, česnakais ir morkomis
Konfitavimas - tai lėtas maisto, visiškai panardinto riebaluose, troškinimas žemoje temperatūroje. Dažniausiai taip kepama mėsa arba paukštiena, kaip šiame recepte. Anties šlaunelės su daržovėmis, prieskoniais ir česnakais užpilamos šiltais riebalais ir siunčiamos troškintis į orkaitę. Galiausiai patiekalas tampa sultingas, kvapnus, šiek tiek sūraus skonio.
Žingsnis 1
Paruoštų ančių kojų vidinėje pusėje išilgai kaulo padarykite nedidelį pjūvį odoje. Įtrinkite antį druska. Palikite 15-20 minučių pastovėti. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių pagal Celsijų, įjungę aukštą ir žemą kaitrą. Česnaką perpjaukite per pusę. Morkas nulupkite daržovių skustuku.
Žingsnis 2
Riebalus įkaitinkite puode. Į kepimo indą sudėkite anties šlauneles ir morkas, suberkite visus prieskonius ir česnakus ir užpilkite šiltais riebalais. Formos paviršių išklokite pergamento lakštu ir uždenkite folija.
Žingsnis 3
Įdėkite formą su kojomis į orkaitę ir kepkite 90-180 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo kojų dydžio. Patikrinkite, ar mėsa paruošta po 90 minučių - išimkite formą iš orkaitės, atsargiai atidarykite ir išimkite vieną koją. Jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo, kojos jau paruoštos.
Žingsnis 4
Kai antis bus paruošta, išimkite formą iš orkaitės ir palikite ją pastovėti dar 15 minučių. Tada išimkite visas kojas iš riebalų ir išpilkite aliejų. Jį galima naudoti pakartotinai gaminant konfitą arba tiesiog kepant daržoves ir mėsą. Morkas išimkite iš riebalų ir supjaustykite stambiomis vagelėmis.
Žingsnis 5
Prieš patiekdami gerai įkaitintoje keptuvėje likusiuose riebaluose apkepkite anties koją ir morkas.
Kategorijos