Publikavimo data: 2025-08-18
Kopūstai su spanguolėmis ir kmynais
Šviežios, šaldytos ar džiovintos spanguolės plačiai naudojamos maisto gamyboje, o mokslininkai teigia, kad jų naudingosios savybės išlieka nepakitusios bet kokiu pavidalu. Šiose šiaurinėse uogose yra naudingųjų rūgščių ir antioksidantų, jos palaiko imunitetą, suteikia jėgų ir geros nuotaikos. Išbandykite gaminti kopūstus su spanguolėmis ir kmynais, tai nepaprastai skanus ir naudingas patiekalas. Kmynai suteikia kopūstams pikantiškumo, yra malonaus skonio, kvapo ir pagerina raugintų kopūstų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sudėkite kopūstus su kmynais ir druska į dubenį, išmaišykite ir išminkykite rankomis arba trintuvu. Smulkiai sutarkuokite morką ir gerai sumaišykite su kopūstais. Sudėkite kopūstus į nedidelį puodą, po truputį dėkite spanguoles ir viską sandariai užspauskite, ant viršaus uždėkite sveikus kopūstų lapus.
Žingsnis 2
Kopūstus ir spanguoles virkite, kol suminkštės. Ant kopūstų uždėkite tinkamo dydžio plokščią lėkštę arba pjaustymo lentą ir sunkų svorį. Pastatykite kopūstus į šiltą patalpą 5 dienoms, nugriebkite atsiradusias putas ir 3 kartus per dieną kopūstus pradurkite plona lazdele. Perpilkite raugintus kopūstus į sterilizuotą stiklainį, sandariai uždarykite ir laikykite šaltoje vietoje.
Kategorijos