Publikavimo data: 2024-06-15
Kopūstai su svarainiais
Kopūstai su svarainiais - neįprasto skonio žiemos patiekalas. Marinavimui skirti baltagūžiai kopūstai, rudeninės veislės. Ankstyvieji nėra skirti marinavimui. Rinkitės ne per tankias gūželes, su vidutinio kietumo lapais. Būtinai paimkite prinokusių svarainių. Neprinokę vaisiai liks kieti ir sugadins patiekalo skonį. Rauginimui naudokite akmens druską, joduota arba jūros druska sugadins kopūstus.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstus marinavimui. Giliame dubenyje sumaišykite kopūstus, svarainius ir morkas, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išmaišykite ir išmaišykite rankomis, kopūstai turi susitraukti ir leisti sultis.
Žingsnis 2
Kopūstus ir svarainius pasūdykite. Perkelkite preparatą į stiklainį, išmaišykite, uždenkite marle. Laikykite kambario temperatūroje 3 dienas. Kasdien 3-4 kartus perkoškite stiklainio turinį, kad išsiskirtų susidariusios dujos. Tada stiklainį uždarykite plastikiniu dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos