Publikavimo data: 2025-08-18
Kopūstais įdaryti pipirai
Labai skanus žiemos patiekalas, gaminu jį kasmet. Paprikos tinka prie keptų bulvių ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas, pašalinkite kotelius ir sėklas. Supjaustykite kopūstus. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Nulupkite, nuplaukite ir išspauskite česnaką per presą.
Žingsnis 2
Pagal skonį pasūdykite kopūstus, morkas ir česnakus ir sumaišykite. Kiekvieną papriką pradėkite kopūstais ir vertikaliai sudėkite į keptuvę.
Žingsnis 3
Marinatą paruoškite atskirai. Į puodą supilkite vandenį, cukrų, druską, augalinį aliejų ir actą ir maišydami užvirinkite.
Žingsnis 4
Supilkite marinatą į puodą su paprikomis ir virkite 15 minučių nuo užvirimo.
Žingsnis 5
Atsargiai sudėkite paprikas į stiklainius ir užpilkite marinatu. Marinatas neturėtų visiškai apsemti paprikų. Uždenkite dangteliais ir dėkite į antklodę, kol visiškai atvės.
Kategorijos