Publikavimo data: 2025-08-18
Kopūstų kotletai su grybais
Kotletai būna labai skanūs ir sultingi. Jais mėgaujasi vaikai ir net tie, kurie nemėgsta daržovių. Jie taip pat tinka figūrą vertinantiems žmonėms ir vegetarams. Kartu jie yra gana sotūs.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves bei grybus.
Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Galite naudoti šaldytus grybus.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūną ir susmulkinkite kopūstus. Atskirkite grybus nuo pievagrybių ir kepkite daržoves augaliniame aliejuje uždengę dangčiu, kol suminkštės 10-15 minučių. Nepamirškite pamaišyti. Ugnis turėtų būti vidutinė.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite keptas daržoves ir grybus. Leiskite jiems šiek tiek atvėsti 15 minučių.
Žingsnis 5
Į daržoves įmuškite vieną kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir pasirinktinai prieskonių. Aš pridėjau kotletams skirtų prieskonių. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Viską susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Nereikia malti labai smulkiai, aš palieku gabalėlius - taip skaniau. Palikite mišinį 5 minutėms, kad miltai ištirptų, o ingredientai įsigertų sulčių.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi.
Žingsnis 8
Suformuokite nedidelius kotletukus ir sudėkite į keptuvę. Jei norite, iš anksto apvoliokite džiūvėsėliuose. Patogiau kotletukus formuoti drėgnomis rankomis.
Žingsnis 9
Kepkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes, atsargiai apverskite, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį. Palikite kepti dar 5 minutes.
Kategorijos