Publikavimo data: 2025-08-17
Kopūstų kotletai su manų kruopomis ir pienu
Skanus, sveikas ir nebrangus daržovių patiekalas - kopūstų kotletai būna minkšti viduje ir traškūs išorėje. Daržovių maltinukams skirtus kopūstus reikia ilgai troškinti, pridėjus pieno. Kad būtų tirštesni, maltinukus papildykite manų kruopomis ir vištienos tryniu. Tada suformuokite kotletukus, apvoliokite juos kiaušinio baltyme ir džiūvėsėliuose, apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Patiekdami paruoškite subtilų jogurto padažą, kuris dėl mėtų ir citrinos žievelės galutiniam patiekalui suteiks ryškių aromato natų.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstus. Nedideliame puode pašildykite pieną, sudėkite į jį kopūstus, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite 30 minučių. Kopūstai išleis vandenį ir liks pakankamai skysčio troškinimui. Po pusvalandžio suberkite manų kruopas ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Kol kopūstai troškinasi, jogurtą sumaišykite su citrinos žievele, džiovintomis mėtomis, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite 10 minučių, kad pritrauktų.
Žingsnis 3
Suformuokite kotletus. Į kopūstus įmuškite kiaušinio trynį ir druską, gerai išminkykite ir atvėsinkite. Iš kopūstų faršo rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, pamirkykite juos vištienos baltymuose, tada džiūvėsėliuose ir iš karto dėkite į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi. Kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos