Publikavimo data: 2024-04-06
Kopūstų kreminė sriuba
Kopūstų kreminė sriuba yra neįprastas ir neįtikėtinai maistingas patiekalas. Pirkdami baltagūžius kopūstus pirmiausia atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Lapai turi būti švelnūs, gaivios žalios spalvos. Ne per stori, tai rodo, kad daržovė yra arba pernokusi ir verdant bus kieta, arba sugėrusi per daug nitratų. Patys kopūstai turi būti tvirti ir tankūs, nesutrūkinėję.
Žingsnis 1
Paruoškite mišrainę. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūnus ir morkas. Jie turi tapti minkšti ir šviesiai auksinės spalvos. Užpilkite vandeniu ir sudėkite bulves bei kopūstus. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Visus ingredientus išvirkite ir sutrinkite. Į puodą su daržovėmis suberkite prieskonius (pipirus, muskatą ir druską) ir virkite dar 7-8 minutes. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir suplakite turinį mikseriu. Tada supilkite pieną arba grietinėlę, grąžinkite tyrės sriubą ant ugnies ir užvirinkite.
Kategorijos