Kopūstų marinavimas sūryme pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Kopūstų marinavimas sūryme

Kopūstus marinuoti galima įvairiais būdais. Vienas populiariausių - marinuoti kopūstus sūryme be acto. Rekomenduojame marinavimui naudoti vėlyvųjų arba vidutinio vėlyvumo baltagūžių kopūstų veisles. Juose yra daugiau cukraus nei ankstyvųjų veislių kopūstuose. Taip pat rekomenduojame atkreipti dėmesį į optimalią patalpos, kurioje bus rauginamas patiekalas, temperatūrą. Ji svyruoja nuo 15 iki 22 laipsnių Celsijaus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
35 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų marinavimas sūryme Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus.

Žingsnis 2

Kopūstų marinavimas sūryme Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Kopūstų marinavimas sūryme Žingsnis 3
Susmulkinkite žoleles ir česnakus.

Žingsnis 4

Kopūstų marinavimas sūryme Žingsnis 4
Sudėkite daržoves ir prieskonines žoleles į gilų dubenį ir švelniai sutrinkite rankomis, kad iš kopūstų išsiskirtų sultys.

Žingsnis 5

Kopūstų marinavimas sūryme Žingsnis 5
Paruoškite sūrymą. Užvirinkite 0,5 l vandens, įberkite cukraus, druskos ir pipirų.

Žingsnis 6

Kopūstų marinavimas sūryme Žingsnis 6
Supilkite sūrymą į kopūstus. Ant kopūstų sluoksnio uždėkite švarią sausą lėkštę, lėkštę išlenkite. Patogu naudoti trijų litrų stiklainį ar kitą stabilų indą, pripildytą vandens. Palikite kopūstus rauginti 2-3 dienas, atsižvelgdami į rauginimo procesui patogią temperatūrą (15-22 laipsniai Celsijaus).

Žingsnis 7

Kopūstų marinavimas sūryme Žingsnis 7
Patiekalas paruoštas! Vienas iš patiekalų variantų - vitamininės kopūstų salotos, pagardintos augaliniu aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos