Publikavimo data: 2024-05-25
Kopūstų marinavimas sūryme
Kopūstus marinuoti galima įvairiais būdais. Vienas populiariausių - marinuoti kopūstus sūryme be acto. Rekomenduojame marinavimui naudoti vėlyvųjų arba vidutinio vėlyvumo baltagūžių kopūstų veisles. Juose yra daugiau cukraus nei ankstyvųjų veislių kopūstuose. Taip pat rekomenduojame atkreipti dėmesį į optimalią patalpos, kurioje bus rauginamas patiekalas, temperatūrą. Ji svyruoja nuo 15 iki 22 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Susmulkinkite žoleles ir česnakus.
Žingsnis 4
Sudėkite daržoves ir prieskonines žoleles į gilų dubenį ir švelniai sutrinkite rankomis, kad iš kopūstų išsiskirtų sultys.
Žingsnis 5
Paruoškite sūrymą. Užvirinkite 0,5 l vandens, įberkite cukraus, druskos ir pipirų.
Žingsnis 6
Supilkite sūrymą į kopūstus. Ant kopūstų sluoksnio uždėkite švarią sausą lėkštę, lėkštę išlenkite. Patogu naudoti trijų litrų stiklainį ar kitą stabilų indą, pripildytą vandens. Palikite kopūstus rauginti 2-3 dienas, atsižvelgdami į rauginimo procesui patogią temperatūrą (15-22 laipsniai Celsijaus).
Žingsnis 7
Patiekalas paruoštas! Vienas iš patiekalų variantų - vitamininės kopūstų salotos, pagardintos augaliniu aliejumi.
Kategorijos