Publikavimo data: 2024-03-27
Kopūstų mišrainė su dešrelėmis
Pirmą kartą soljanka kaip antrasis patiekalas paminėta XVIII amžiuje. Tuomet soljanka buvo karštas patiekalas iš kopūstų, agurkų, mėsos, paukštienos ir grybų. Rūgštingumo patiekalui suteikdavo sūrymas arba actas, nuo kurio ir kilo pavadinimas "solyanka". Tik vėliau, XIX a. viduryje, soljanka įgijo pirmojo patiekalo statusą. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti soljanką iš kopūstų su dešrelėmis - skanų, aromatingą ir sotų patiekalą. Jam paruošti sugaišite ne daugiau kaip 60 minučių. Dešrelės puikiai dera su kopūstais, o pomidorų pasta ir prieskoniai patiekalui suteikia pikantiškumo.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus ir agurkus griežinėliais
Žingsnis 3
Dešreles nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ir 5-7 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, sudėkite kopūstus ir išmaišykite. Tada sudėkite griežinėliais pjaustytus agurkus ir pomidorų pastą. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Kai daržovės bus pusiau išvirtos ir sumažės jų tūris, sudėkite dešreles. Išmaišykite. Virkite 20 minučių, kol išvirs. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Sudėkite sviestą, uždenkite ir virkite, kol sviestas visiškai ištirps.
Žingsnis 8
Raugintų kopūstų mišrainė su dešrelėmis paruošta.
Kategorijos