Kopūstų mišrainė su dešrelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis

Pirmą kartą soljanka kaip antrasis patiekalas paminėta XVIII amžiuje. Tuomet soljanka buvo karštas patiekalas iš kopūstų, agurkų, mėsos, paukštienos ir grybų. Rūgštingumo patiekalui suteikdavo sūrymas arba actas, nuo kurio ir kilo pavadinimas "solyanka". Tik vėliau, XIX a. viduryje, soljanka įgijo pirmojo patiekalo statusą. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti soljanką iš kopūstų su dešrelėmis - skanų, aromatingą ir sotų patiekalą. Jam paruošti sugaišite ne daugiau kaip 60 minučių. Dešrelės puikiai dera su kopūstais, o pomidorų pasta ir prieskoniai patiekalui suteikia pikantiškumo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus ir agurkus griežinėliais

Žingsnis 3

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis Žingsnis 3
Dešreles nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 4

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ir 5-7 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 5

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis Žingsnis 5
Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, sudėkite kopūstus ir išmaišykite. Tada sudėkite griežinėliais pjaustytus agurkus ir pomidorų pastą. Išmaišykite.

Žingsnis 6

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis Žingsnis 6
Kai daržovės bus pusiau išvirtos ir sumažės jų tūris, sudėkite dešreles. Išmaišykite. Virkite 20 minučių, kol išvirs. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 7

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis Žingsnis 7
Sudėkite sviestą, uždenkite ir virkite, kol sviestas visiškai ištirps.

Žingsnis 8

Kopūstų mišrainė su dešrelėmis Žingsnis 8
Raugintų kopūstų mišrainė su dešrelėmis paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos