Kopūstų sriuba puode pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Kopūstų sriuba puode

Šči yra tradicinis pirmasis rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvės patiekalas. Skoniu jis panašus į barščius, tačiau yra mažiau sotus ir sodrus, skystesnis. Šio pirmojo patiekalo pagrindas yra mėsos sultinys - jautienos, kiaulienos, avienos arba vištienos. Kopūstai yra nepakeičiama sriubos sudedamoji dalis. Jis gali būti ir šviežias, ir raugintas. Sriubą galite virti ne tik ant viryklės, bet ir puoduose.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų sriuba puode Žingsnis 1
Sudėkite vištienos šlauneles į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 30 minučių, periodiškai nugriebdami putas. Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją iš sultinio ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Kopūstų sriuba puode Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Bulves, svogūnus ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Morkas supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką, susmulkinkite kopūstus ir žoleles.

Žingsnis 3

Kopūstų sriuba puode Žingsnis 3
Į puodus lygiomis dalimis sudėkite bulves, kopūstus, morkas ir pomidorus. Pagal skonį įberkite paprikos, druskos ir pipirų.

Žingsnis 4

Kopūstų sriuba puode Žingsnis 4
Tada į puodus sudėkite svogūnus, mėsą, česnakus ir petražoles.

Žingsnis 5

Kopūstų sriuba puode Žingsnis 5
Pripildykite puodus mėsos sultinio, palikdami 2 cm iki viršaus. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Uždenkite puodus dangčiu ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 6

Kopūstų sriuba puode Žingsnis 6
Virkite sriubą orkaitėje 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos