Publikavimo data: 2024-04-14
Kopūstų sriuba puode
Šči yra tradicinis pirmasis rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvės patiekalas. Skoniu jis panašus į barščius, tačiau yra mažiau sotus ir sodrus, skystesnis. Šio pirmojo patiekalo pagrindas yra mėsos sultinys - jautienos, kiaulienos, avienos arba vištienos. Kopūstai yra nepakeičiama sriubos sudedamoji dalis. Jis gali būti ir šviežias, ir raugintas. Sriubą galite virti ne tik ant viryklės, bet ir puoduose.
Žingsnis 1
Sudėkite vištienos šlauneles į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 30 minučių, periodiškai nugriebdami putas. Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją iš sultinio ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Bulves, svogūnus ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Morkas supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką, susmulkinkite kopūstus ir žoleles.
Žingsnis 3
Į puodus lygiomis dalimis sudėkite bulves, kopūstus, morkas ir pomidorus. Pagal skonį įberkite paprikos, druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Tada į puodus sudėkite svogūnus, mėsą, česnakus ir petražoles.
Žingsnis 5
Pripildykite puodus mėsos sultinio, palikdami 2 cm iki viršaus. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Uždenkite puodus dangčiu ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Virkite sriubą orkaitėje 60 minučių.
Kategorijos