Publikavimo data: 2024-06-08
Korėjietiška jūros dumblių sriuba.
Viena iš korėjiečių virtuvės tradicijų - miekkuk sriuba iš jūros dumblių ir jautienos. Patiekalo pagrindą sudaro miek jūros dumbliai (dar vadinami wakame). Ši sriuba paprastai patiekiama moterims iškart po gimdymo arba berniukų ir mergaičių gimtadienio proga. Ji taip pat ruošiama ir kitomis dienomis. Dėl sudėtyje esančių dumblių patiekalas yra labai sveikas, jame gausu vitaminų ir mineralų. Jis laikomas sveiku maistingu maistu. Sriuba yra šiek tiek sūroko skonio ir ryškaus jūros aromato. Korėjiečių jūros dumblių sriubai pagardinti dedama sojų padažo ir česnakų.
Žingsnis 1
Marinuokite jautieną. Supjaustykite mėsą juostelėmis, sudėkite į gilų dubenį, supilkite sojų padažą ir sezamų aliejų, išmaišykite ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite jūros dumblius. Sudėkite wakame į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 15-20 minučių. Tuomet nusunkite skystį ir supjaustykite jūros dumblių juosteles gabaliukais.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Marinuotą jautieną kepkite keptuvėje su aliejumi 3-5 minutes. Sudėkite česnaką, išmaišykite ir kepkite 1 minutę.
Žingsnis 4
Išvirkite jūros dumblių sriubą. Sudėkite wakame į puodą, sudėkite mėsą, supilkite vandenį, įberkite druskos ir virkite pusvalandį.
Kategorijos