Publikavimo data: 2024-06-15
Korėjietiška kepta vištiena
Korėjietiška kepta vištiena yra tradicinis Azijos greito maisto patiekalas. Tai labai aromatingas ir neįprastas patiekalas, kurį lengva paruošti. Jo skonis yra aštrus. Be to, korėjietiška kepta vištiena yra labai naudinga, nes vištiena yra maistinga. Suvalgius ji beveik visiškai suvirškinama, joje yra daug baltymų. Vištienoje taip pat yra B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Krūtinėlės filė supjaustykite 2-3 cm storio juostelėmis. Sudėkite jas į gilų dubenį arba puodą. Vandenyje ištirpinkite žiupsnelį druskos ir šiuo tirpalu užpilkite vištieną. Palikite šaltai 7-8 valandoms.
Žingsnis 2
Išimkite vištieną iš druskos tirpalo. Giliame dubenyje sumaišykite miltus ir krakmolą. Vištieną pamerkite į šį mišinį.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite daug augalinio aliejaus. Kepkite vištieną ant didelės ugnies po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Tada išimkite iš keptuvės, nuvalykite aliejų servetėle ir kepkite dar po 2 min. iš kiekvienos pusės. Apkeptą vištieną suvyniokite į foliją, kad išliktų šilta ir sultinga.
Žingsnis 4
Česnaką smulkiai supjaustykite arba išspauskite per presą. Sumaišykite sojų padažą, vandenį, 2 rūšių česnakus puode ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Suberkite cukrų ir medų ir virkite dar 2-3 minutes. Padažą perkoškite per sietelį, kad atsiskirtų česnako gabalėliai.
Žingsnis 5
Apšlakstykite vištieną padažu. Papuoškite sezamo sėklomis.
Kategorijos