Publikavimo data: 2025-08-18
Korėjietiška vištienos blauzda su spagečiais
Skanus, karameliniame sojų padaže su česnakais ir skrudintomis sezamo sėklomis keptos vištienos blauzdelės su labai skaniu garnyru - virtais spagečiais. Tokiam paprastam ir skaniam patiekalui paruošti prireiks mažiausiai jūsų aktyvaus laiko. Blauzdelės gaunasi sultingos ir tokio neįprasto pikantiško skonio. Toks neįprastas ir vidutiniškai aštrus padažas, kurio pagrindą sudaro cukrus ir sojų padažas, į kurį pridėta mėgstamų prieskonių, yra nepaprastai skanus ir neįprastas. Toks išbaigtas patiekalas tinka įprastai šeimos vakarienei ar pietums. Būtinai paruoškite tokį patiekalą visai šeimai.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite paruoštas vištienos blauzdas, kol jos pusiau iškeps, kol paruduos. Iškepusius kotletus užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir kepkite iki pusės maždaug 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Atsargiai atidarykite dangtį ir apibarstykite kiekvieną blauzdą šaukštu cukraus, tada vėl uždenkite mėsą dangčiu, cukrus turėtų karamelizuoti, periodiškai apžiūrėkite mėsą. Tada mėsą užpilkite sojų padažu ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Pastatykite puodą ant ugnies, supilkite į jį vandenį, kai užvirs, supilkite spagečius ir virkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išvirusius spagečius išpilkite ant sietelio ir leiskite nutekėti visam vandens pertekliui. Po to makaronus supilkite į gilų dubenį ir pagal skonį įdėkite sviesto.
Žingsnis 4
Į paruoštą lėkštę sudėkite paruoštus spagečius, ant viršaus uždėkite korėjietiško stiliaus blauzdelę, gausiai apšlakstykite patiekalą karameliniu sojų padažu, pabarstykite smulkiai supjaustytais česnakais ir pabarstykite skrudintomis sezamo sėklomis.
Kategorijos