Publikavimo data: 2024-02-04
Korėjietiškos morkos namuose receptas
Šis patiekalas neruošiamas nei Pietų, nei Šiaurės Korėjoje. Tačiau jį išrado Šiaurės Korėjos gyventojai, prieš revoliuciją persikėlę į SSRS. Tradicinėje korėjiečių virtuvėje šaltiems užkandžiams naudojami ridikėliai, ridikėliai ir actas. Tačiau naujoje gyvenamojoje aplinkoje morkos buvo lengviausiai prieinamos, todėl jos tapo patiekalo pagrindu.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite morkas, svogūnus ir česnakus. Svogūną supjaustykite dideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas specialia korėjietiškoms morkoms ruošti skirta tarka ir sudėkite jas į gilų dubenį.Kad juostelės būtų tvarkingos ir ilgos, morkas reikia sutarkuoti išilgai. Pageidautina rinktis vidutinio dydžio arba didelę daržovę, tada procesas vyks greičiau.
Žingsnis 3
Į tarkuotas morkas suberkite cukrų, druską, actą, kalendrą, viską išmaišykite ir palikite 1 valandą marinuotis šiltoje vietoje. Per tą laiką morkos turėtų išskirti daug savo sulčių.
Žingsnis 4
Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 5
Ant morkų supilkite svogūnų aliejų. Sudėkite smulkintą česnaką ir pipirus ir gerai išmaišykite.
Kategorijos