Publikavimo data: 2024-10-21
Korėjietiškos morkos su pupelėmis
Pupeles žmonės pradėjo auginti daugiau nei prieš 7000 metų. Šiandien pupelės yra tvirtai įsitvirtinusios mūsų kasdieniame valgiaraštyje. Kodėl visi taip mėgsta pupeles? Žinoma, dėl skonio. Be to, pupelių grūdams nereikia specialaus laikymo ir jie puikiai apsieina be konservavimo. Pupelės padeda sergant cukriniu diabetu, nes kai kurios jose esančios medžiagos mažina cukraus kiekį kraujyje. Jose yra daug boro, aliuminio ir kalio. Jose taip pat yra pakankamai fosforo, sieros ir geležies. Pupelės nėra retas ar egzotiškas augalas, jos yra gerai pažįstamas ir skanus produktas, todėl visi jas taip mėgstame.
Žingsnis 1
Užpilkite pupeles vandeniu ir padėkite ant ugnies. Užvirus vandenį nusunkite. Tada dar kartą įpilkite šviežio vandens ir vėl pastatykite ant ugnies. Virkite apie 60 minučių. Leiskite vandeniui nutekėti.
Žingsnis 2
Sumaišykite vandenį, actą ir alyvuogių aliejų. Įberkite cukraus ir druskos. Svogūnų žiedus pamerkite į marinatą. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Paimkite tarkuotas morkas ir sumaišykite jas su prieskoniais bei česnaku. Palikite mirkti 10 minučių. Tada morkas sumaišykite su pupelėmis ir svogūnais. Įpilkite sojų padažo. Kruopščiai išmaišykite. Palikite troškintis 20 minučių.
Kategorijos