Publikavimo data: 2024-05-26
Korėjietiškos morkos su svogūnais
Klaidinga manyti, kad korėjietiškos morkos gimė Korėjoje. Šis užkandis buvo išrastas SSRS, bandant gaminti kimči - kopūstus su prieskoniais. Receptui reikalingų Pekino kopūstų buvo sunku gauti, todėl juos pakeitė morkos. Ilgainiui morkos salotose išstūmė kininius kopūstus. Korėjietiškoms morkoms su svogūnais reikia imti sultingas, saldžias šaknines daržoves. Svogūnus galima naudoti bet kokius: ropinius, raudonuosius ar baltuosius. Eksperimentai su prieskoniais yra sveikintini.
Žingsnis 1
Paruoškite kalendras. Įkaitinkite sausą keptuvę ir nuolat maišydami 3-4 minutes pakepinkite kalendrų sėklas. Tada sumalkite grūstuvėje arba kavos malūnėlyje.
Žingsnis 2
Paruoškite aliejų. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų, užvirinkite ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Marinuokite morkas. Į gilų dubenį sudėkite pusę morkų ir visus svogūnus. Sudėkite kalendrą, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir cukrų. Supilkite verdantį aliejų ir išmaišykite. Sudėkite likusias morkas, actą ir dar kartą išmaišykite. Palikite 1 valandą brinkti.
Kategorijos