Publikavimo data: 2024-06-13
Koriandrų kotletas
Kalendros kotletai - sotus ir pikantiškas patiekalas šeimos vakarui. Rinkdamiesi kalendrą pirmenybę teikite grūdams, o ne milteliams, nes į juos dažnai dedama pašalinių priemaišų. Sėklos turi būti švarios, gerai išdžiovintos, vienodos kreminės arba šviesiai smėlio spalvos. Su šiuo prieskoniu paprastai ruošiama kiauliena. Kotletams naudokite šviežią nugarinę arba kiaulieną su kuo mažiau riebalų.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonių mišinį. Smulkiai susmulkinkite česnaką. Ne per smulkiai sumalkite kalendros ir citrinos sėklas kavos malūnėliu arba trintuvu. Sumaišykite prieskonius su 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Mėsos gabalėlius apskrudinkite iš abiejų pusių, įtrinkite maltais juodaisiais pipirais, druska ir gerai apvoliokite prieskonių mišinyje.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Įjunkite vidutinio stiprumo ugnį, gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi, jis turėtų pradėti šnypšti. Sudėkite mėsą ir kepkite po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos