Kotletai džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Kotletai džiūvėsėliuose

Naminiai kotletai džiūvėsėliuose būna su apetitą keliančia plutele. Net ir geriausi kotletai iš parduotuvės įsigeria į džiūvėsėlius ir traškios plutelės negausite. Duonos kepimo privalumas yra ne tik skonis. Ji neleidžia maltai mėsai prarasti drėgmės - kotletai būna sultingesni ir skanesni. O būtent todėl, kad viduje lieka riebalų ir drėgmės, kotletai mažiau apdega. Išbandykite gaminti kotletus pagal šį receptą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kotletai džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Paruoškite kotletams skirtą mėsą. Mėsą susmulkinkite blenderiu arba 2 kartus pertrinkite per mėsmalę. Mėsą sumaišykite su smulkintais svogūnais ir česnakais bei piene išmirkyta duona. Įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kotletai džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Kotletus geriau formuoti rankomis. Rankas nuplaukite šaltu vandeniu ir iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus. Šiek tiek suplokite rutuliukus, kad gautųsi kotletai. Panardinkite kotletus į džiūvėsėlius.

Žingsnis 3

Kotletai džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Apkepkite kotletus su džiūvėsėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite kotletus karštame augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos. Paruoštus kotletus su džiūvėsėliais dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius nubėgtų ir įsigertų į rankšluostį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos