Publikavimo data: 2024-04-01
Kotletai džiūvėsėliuose
Naminiai kotletai džiūvėsėliuose būna su apetitą keliančia plutele. Net ir geriausi kotletai iš parduotuvės įsigeria į džiūvėsėlius ir traškios plutelės negausite. Duonos kepimo privalumas yra ne tik skonis. Ji neleidžia maltai mėsai prarasti drėgmės - kotletai būna sultingesni ir skanesni. O būtent todėl, kad viduje lieka riebalų ir drėgmės, kotletai mažiau apdega. Išbandykite gaminti kotletus pagal šį receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletams skirtą mėsą. Mėsą susmulkinkite blenderiu arba 2 kartus pertrinkite per mėsmalę. Mėsą sumaišykite su smulkintais svogūnais ir česnakais bei piene išmirkyta duona. Įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Kotletus geriau formuoti rankomis. Rankas nuplaukite šaltu vandeniu ir iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus. Šiek tiek suplokite rutuliukus, kad gautųsi kotletai. Panardinkite kotletus į džiūvėsėlius.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus su džiūvėsėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite kotletus karštame augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos. Paruoštus kotletus su džiūvėsėliais dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius nubėgtų ir įsigertų į rankšluostį.
Kategorijos