Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletai grietinėlėje
Kai kalbame apie kotletus, įsivaizduojame sultingą, aromatingą ir burnoje tirpstantį mėsos gabalą. Idealiu atveju taip ir turėtų būti. Kad kotletai būtų tikrai minkšti ir apetitiški, gaminkite juos iš kiaulienos. Jautienai ir vištienai reikia specialaus požiūrio, nes jie dažnai būna sausi. Kiaulienos mėsa šiuo atžvilgiu mažiau išranki, ją sunku sugadinti. Ruošiant paimkite nugarinę, nugarinę arba vadinamąją kotletų dalį ir skanius kotletus išvirkite grietinėlėje.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaulieną. Mėsą apskrudinkite, pasūdykite ir papipirinkite. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir sviestu. Sudėkite kiaulieną. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Išimkite mėsą į lėkštę, uždenkite folija.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėkite svogūnus ir kepkite 2-3 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Supilkite vyną, garstyčias ir grietinėlę. Išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Išvirkite kotletus grietinėlėje. Sudėkite kotletus į padažą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, kol išvirs.
Kategorijos