Publikavimo data: 2024-09-16
Kotletai, įdaryti kiaušiniu
Pažįstamus mėsos kotletus galima lengvai paversti puikiu užkandžiu. Tam reikia juos įdaryti virtais kiaušiniais. Įsivaizduokite, kuo nustebs svečiai, kurie kotletuose ras tokią staigmeną. Patiekalas ruošiamas paprastai. Kad kepdami kotletai neprarastų formos, užkandžiams naudokite nedidelio dydžio vištų kiaušinius - antros arba trečios kategorijos. Kotletus taip pat galite įdaryti dietiniais putpelių kiaušiniais, kuriems paruošti prireiks dar mažiau laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Kepkite svogūnus aliejuje, kol taps skaidrūs 1-2 minutes. Kiaulienos, jautienos ir vištienos faršą sudėkite į dubenį. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite svogūnus ir duoną. Kruopščiai išmaišykite rankomis.
Žingsnis 2
Pasigaminkite kotletus, įdarytus kiaušiniais. Iš maltos mėsos suformuokite 6-7 mm storio plokštainį. Į vidurį įmuškite kiaušinį ir iš visų pusių uždenkite mėsa. Miltus sumaišykite su džiūvėsėliais. Apvoliokite kotletus džiūvėsėliuose. Kepkite įdarytus kotletus iš abiejų pusių, kol apskrus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 5 minutes. Dėkite kotletus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos