Publikavimo data: 2025-08-19
Kotletai, įdaryti putpelių kiaušiniais ir sūriu
Įdomus, neįprastas ir ypatingų kulinarinių įgūdžių nereikalaujantis kotletų receptas, kurių viduje yra sūrio ir putpelių kiaušinio įdaras.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, žalią vištienos kiaušinį, šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir 2 šaukštus džiūvėsėlių. Įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Padalykite faršą į 6 dalis ir iš jų padarykite apvalias plokščias "tortilijas". Sutarkuokite sūrį ant tarkavimo lentelės. Į kiekvienos plokštainio duonos riekelės vidurį įdėkite po truputį tarkuoto sūrio, o ant viršaus - po putpelės kiaušinį.
Žingsnis 3
Iš pusgaminių padarykite kotletus taip, kad įdaras būtų viduje. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Sudėkite kotletus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Kepimo trukmė gali skirtis ⎯ tai priklauso nuo orkaitės tipo ir galios bei kotletų dydžio.
Žingsnis 5
Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos išimkite kepimo skardą ir ant kiekvieno kotleto uždėkite sūrio kepurėlę, tada įdėkite skardą atgal į orkaitę, kad sūris iškeptų. Viskas baigta! Perkelkite kotletus į serviravimo lėkštę ir padengkite stalą. Mėgaukitės!
Kategorijos