Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletai su džiovintomis petražolėmis.
Kotletai patiekiami ant savotiškos pomidorų ir džiovintų petražolių "pagalvėlės", kuri puikiai kontrastuoja su šviežiais pomidorais. Mėsa turi būti karšta, iškart po kepimo, kad ant "pagalvės" esantis sviestas spėtų ištirpti. Todėl kepimui rinkitės jautieną arba avieną, t. y. mėsą, kuri prieš patiekiant turėtų pailsėti. Tinka kepsniai ir šonkauliukų kotletai.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalą su daržovėmis. Pašildykite lėkštę ir sudėkite pomidorus, pabarstykite džiovintomis petražolėmis. Supilkite sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Ant viršaus užtepkite sviesto.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies ir patepkite ją plonu aliejaus sluoksniu. Sudėkite mėsos gabalėlius ant įkaitintos keptuvės ir kepkite priklausomai nuo mėsos rūšies. Jautiena kepama po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies. Aviena kepama ant vidutinės ugnies be dangčio apie 7 minutes, priklausomai nuo storio.
Kategorijos