Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletai su grietinės ir česnakų padažu
Kiaulienos kotletams ruošti rinkitės šlaunelių dalis, filė arba jautienos kepsnius. Mėsa turi būti rausvos spalvos, be pertekliaus ar kvapo. Tamsi mėsos spalva rodo, kad gyvūnas yra suaugęs, tokiu atveju kotletai gali būti kieti. Kepant mėsą reikia lengvai ir švelniai pamušti, kad iš mėsos neišsiskirtų visos sultys. Gabalėlyje neturi būti tarpų, kitaip kotletas bus sausas ir "guminis".
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos juosteles sudėkite ant lentos, pabarstykite pipirais, druska, paprika ir sausomis garstyčiomis. Sudėkite mėsą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite marinuotis 15 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite aromatizuotą aliejų. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite česnako ketvirčius. Kepkite 1-2 minutes, kad aliejus spėtų įsigerti į česnakų skonį ir aromatą. Tada česnakus išimkite gremžtuku.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Sudėkite mėsą į karštą keptuvę su česnakiniu aliejumi. Kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol mėsa taps traški iš abiejų pusių - 3 minutes. Tada mėsą sudėkite į lėkštę ir į keptuvę su likusiu aliejumi suberkite svogūnus. Kepkite jį 2 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į dubenį sudėkite grietinę, druską ir pipirus. Likusias česnako skilteles išspauskite per presą. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.
Žingsnis 5
Baigti gaminti. Grąžinkite kiaulieną į keptuvę su svogūnais ir supilkite grietinės padažą. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir 30 minučių troškinkite po uždengtu dangčiu. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
Kategorijos