Kotletai su grietinės ir česnakų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kotletai su grietinės ir česnakų padažu

Kiaulienos kotletams ruošti rinkitės šlaunelių dalis, filė arba jautienos kepsnius. Mėsa turi būti rausvos spalvos, be pertekliaus ar kvapo. Tamsi mėsos spalva rodo, kad gyvūnas yra suaugęs, tokiu atveju kotletai gali būti kieti. Kepant mėsą reikia lengvai ir švelniai pamušti, kad iš mėsos neišsiskirtų visos sultys. Gabalėlyje neturi būti tarpų, kitaip kotletas bus sausas ir "guminis".
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kotletai su grietinės ir česnakų padažu Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos juosteles sudėkite ant lentos, pabarstykite pipirais, druska, paprika ir sausomis garstyčiomis. Sudėkite mėsą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite marinuotis 15 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Kotletai su grietinės ir česnakų padažu Žingsnis 2
Paruoškite aromatizuotą aliejų. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite česnako ketvirčius. Kepkite 1-2 minutes, kad aliejus spėtų įsigerti į česnakų skonį ir aromatą. Tada česnakus išimkite gremžtuku.

Žingsnis 3

Kotletai su grietinės ir česnakų padažu Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Sudėkite mėsą į karštą keptuvę su česnakiniu aliejumi. Kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol mėsa taps traški iš abiejų pusių - 3 minutes. Tada mėsą sudėkite į lėkštę ir į keptuvę su likusiu aliejumi suberkite svogūnus. Kepkite jį 2 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 4

Kotletai su grietinės ir česnakų padažu Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į dubenį sudėkite grietinę, druską ir pipirus. Likusias česnako skilteles išspauskite per presą. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.

Žingsnis 5

Kotletai su grietinės ir česnakų padažu Žingsnis 5
Baigti gaminti. Grąžinkite kiaulieną į keptuvę su svogūnais ir supilkite grietinės padažą. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir 30 minučių troškinkite po uždengtu dangčiu. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos