Kotletai su grybais ir pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Kotletai su grybais ir pomidorais

Kotletai su grybais ir pomidorais - patiekalas, prieš šimtą metų rastas lenkų kulinarijos receptų knygose. Orkaitėje su grybais ir sūriu kepta mėsa yra labai maistinga. Toks patiekalas gali būti ir savarankiškas, ir patiekiamas su daržovėmis bei garnyru. Pagal kotletų su grybais ir pomidorais receptą reikia rinktis kokybišką kiaulieną. Geriau imti nugarinę. Šioje dalyje nėra venų, be to, ji turi mažiausiai raumenų. Nugarinės kotletai bus minkšti ir švelnūs.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kotletai su grybais ir pomidorais Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos nugarinę gerai išmuškite plaktuvu. Pabarstykite kotletus kalendromis, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite mėsą 15 minučių pailsėti. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite kotletus iš abiejų pusių 3 minutes ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 2

Kotletai su grybais ir pomidorais Žingsnis 2
Iškepkite kotletus orkaitėje. Paimkite kepimo skardą ir sudėkite ant jos iškeptus kotletus. Apipilkite juos keptuvėje likusiais riebalais. Smulkiai supjaustykite grybus ir sudėkite juos ant kotletų. Pomidorą supjaustykite žiedais ir išdėliokite ant grybų. Pagal skonį įberkite druskos. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite ant kotletų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite patiekalą 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos