Publikavimo data: 2024-04-06
Kotletai su grybais ir pomidorais
Kotletai su grybais ir pomidorais - patiekalas, prieš šimtą metų rastas lenkų kulinarijos receptų knygose. Orkaitėje su grybais ir sūriu kepta mėsa yra labai maistinga. Toks patiekalas gali būti ir savarankiškas, ir patiekiamas su daržovėmis bei garnyru. Pagal kotletų su grybais ir pomidorais receptą reikia rinktis kokybišką kiaulieną. Geriau imti nugarinę. Šioje dalyje nėra venų, be to, ji turi mažiausiai raumenų. Nugarinės kotletai bus minkšti ir švelnūs.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos nugarinę gerai išmuškite plaktuvu. Pabarstykite kotletus kalendromis, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite mėsą 15 minučių pailsėti. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite kotletus iš abiejų pusių 3 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus orkaitėje. Paimkite kepimo skardą ir sudėkite ant jos iškeptus kotletus. Apipilkite juos keptuvėje likusiais riebalais. Smulkiai supjaustykite grybus ir sudėkite juos ant kotletų. Pomidorą supjaustykite žiedais ir išdėliokite ant grybų. Pagal skonį įberkite druskos. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite ant kotletų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite patiekalą 25-30 minučių.
Kategorijos