Publikavimo data: 2025-08-18
Kotletai su kukurūzais ir namine malta mėsa
Kotletai gaminami iš įvairių rūšių mėsos, grūdų, kiaušinių, daržovių, grybų ir žuvies. Norint pasigaminti skanius kotletus, geriausia patiems pasigaminti faršą iš vienos ar dviejų rūšių mėsos. Naminė maltinukų mėsa iš vištienos krūtinėlės gaunasi labai švelni ir dietinė. Kad būtų sultingesni, galite imti ne tik vištienos krūtinėlę, bet ir šlaunelę. Jei į kotletų faršą įmaišysite kukurūzų, paruoštas patiekalas bus neįprastas, labai sotus, įdomus ir malonaus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite į kelias dalis ir susmulkinkite blenderiu. Į faršą įmaišykite svogūną, miltus, kiaušinį, kukurūzus, pieną, smulkintą kalendrą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Drėgnomis rankomis imkite nedidelį kiekį maltos mėsos, prispauskite, į vidurį įdėkite gabalėlį sūrio, užspauskite ir suformuokite kotletą. Tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip suformuokite visus vištienos kotletus.
Žingsnis 3
Kepkite kotletus su kukurūzais. Ant ugnies pastatykite keptuvę, supilkite aliejų, įkaitinkite ir sudėkite kotletus. Kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps. Perkelkite į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos