Publikavimo data: 2024-04-08
Kotletai su majonezu
Kiaulienos kotletas su majonezu - tai paprasčiausias ir greičiausias receptas, kuris leis jums ilgai nestovėti prie viryklės, bet pamaitinti šeimą gardžia vakariene. Kiaulienos kotletas su majonezu kepamas keptuvėje. Šis kiaulienos kotletų gaminimo būdas buvo išrastas Vidurio Europoje daugiau nei prieš šimtmetį, o vėliau paplito visame pasaulyje. Kotletams reikia šviežios kiaulienos. Minkščiausia jos dalis be venų ir papildomų riebalų - mentė, šlaunelė arba sprandinė. Tačiau turi būti nedidelis riebalų sluoksnis. Tai turi įtakos patiekalo skoniui ir sultingumui.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite griežinėliais. Supjaustykite kiaulieną kotletais ir plaktuvu išmuškite. Apšlakstykite kotletus citrinos sultimis ir pabarstykite prieskoniais iš abiejų pusių. Palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Apvoliokite kotletus miltuose ir greitai apkepkite juos iš abiejų pusių keptuvėje. Išplaukite keptuvę, sudėkite į ją kotletus, įpilkite vandens ir druskos. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant kotletų. Taip pat patiekalą pagardinkite smulkintomis petražolėmis ir krapais, įdėkite lauro lapą. Pastatykite keptuvę ant kaitlentės. Į kotletus supilkite majonezą ir tolygiai paskirstykite. Uždengtą dangčiu mėsą troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos