Publikavimo data: 2024-04-14
Kotletai su manų kruopomis
Skanių kotletų su manų kruopomis, keptų keptuvėje, receptas. Manų kruopos išbrinksta maltiniuose, todėl jie tampa plastiški ir elastingi. Kotletai su manų kruopomis paįvairins mėsos valgiaraštį ir suteiks kotletams naują, išskirtinį skonį. Kotletai įdomūs tuo, kad manų kruopų kiekį galima padidinti pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą ir svogūną. Įmuškite kiaušinį. Įberkite krapų. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite mėgstamų prieskonių. Supilkite manų kruopas ir gerai išmaišykite. Abiem rankomis paimkite visą maltą mėsą į rankas ir šiek tiek jėga nuleiskite atgal į dubenį. Keletą kartų papurtykite faršą atgal. Tai daroma tam, kad mėsa taptų tirštesnė ir iš jos būtų lengviau formuoti paplotėlius. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 60 minučių. Taip manų kruopos spės sugerti skysčio perteklių ir šiek tiek išbrinkti, todėl paruošti kotletai taps puresni.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Iš atvėsusios maltos mėsos iškepkite kotletus. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Tam tinka ir manų kruopos. Ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi dėkite kotletus ne itin glaudžiai vieną prie kito. Apkepkite juos iš abiejų pusių, retkarčiais apversdami. Kotletai turi įgauti auksinę spalvą, pastebimą traškią plutelę ir intensyvų aromatą.
Kategorijos