Kotletai su manų kruopomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Kotletai su manų kruopomis

Skanių kotletų su manų kruopomis, keptų keptuvėje, receptas. Manų kruopos išbrinksta maltiniuose, todėl jie tampa plastiški ir elastingi. Kotletai su manų kruopomis paįvairins mėsos valgiaraštį ir suteiks kotletams naują, išskirtinį skonį. Kotletai įdomūs tuo, kad manų kruopų kiekį galima padidinti pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
337 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kotletai su manų kruopomis Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą ir svogūną. Įmuškite kiaušinį. Įberkite krapų. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite mėgstamų prieskonių. Supilkite manų kruopas ir gerai išmaišykite. Abiem rankomis paimkite visą maltą mėsą į rankas ir šiek tiek jėga nuleiskite atgal į dubenį. Keletą kartų papurtykite faršą atgal. Tai daroma tam, kad mėsa taptų tirštesnė ir iš jos būtų lengviau formuoti paplotėlius. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 60 minučių. Taip manų kruopos spės sugerti skysčio perteklių ir šiek tiek išbrinkti, todėl paruošti kotletai taps puresni.

Žingsnis 2

Kotletai su manų kruopomis Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Iš atvėsusios maltos mėsos iškepkite kotletus. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Tam tinka ir manų kruopos. Ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi dėkite kotletus ne itin glaudžiai vieną prie kito. Apkepkite juos iš abiejų pusių, retkarčiais apversdami. Kotletai turi įgauti auksinę spalvą, pastebimą traškią plutelę ir intensyvų aromatą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos