Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletai su medumi
Kotletai su medumi - aromatingas patiekalas, paruoštas iš kiaulienos filė, obuolių ir medaus padažo. Citrinų sultys mėsai suteikia malonios rūgštelės, o konjakas ją padaro rūgštesnę. Patiekalo produktų derinys ne tik skanus, bet ir labai naudingas sveikatai. Obuoliai prisotina organizmą maistingųjų medžiagų: angliavandenių, skaidulų ir antioksidantų. O medus padeda stiprinti imunitetą ir stiprina kaulus.
Žingsnis 1
Kepkite mėsą su obuoliais. Įtrinkite kotletus druska ir pipirais iš abiejų pusių ir atidėkite į šalį 5-10 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir patepkite kepimo formą augaliniu aliejumi. Tada sudėkite į ją obuolių skilteles ir ant viršaus išdėliokite kotletus. Uždenkite indą folija ir pašaukite į orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į šiltą vandenį įmaišykite medų. Dėkite mišinį ant ugnies ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kad padažas sutirštėtų, tada nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Tada į padažą supilkite citrinos sultis ir brendį ir išmaišykite. Kai kotletai iškeps, nuimkite foliją, užpilkite ant jų medaus padažą ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos