Kotletai su medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kotletai su medumi

Kotletai su medumi - aromatingas patiekalas, paruoštas iš kiaulienos filė, obuolių ir medaus padažo. Citrinų sultys mėsai suteikia malonios rūgštelės, o konjakas ją padaro rūgštesnę. Patiekalo produktų derinys ne tik skanus, bet ir labai naudingas sveikatai. Obuoliai prisotina organizmą maistingųjų medžiagų: angliavandenių, skaidulų ir antioksidantų. O medus padeda stiprinti imunitetą ir stiprina kaulus.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Kotletai su medumi Žingsnis 1
Kepkite mėsą su obuoliais. Įtrinkite kotletus druska ir pipirais iš abiejų pusių ir atidėkite į šalį 5-10 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir patepkite kepimo formą augaliniu aliejumi. Tada sudėkite į ją obuolių skilteles ir ant viršaus išdėliokite kotletus. Uždenkite indą folija ir pašaukite į orkaitę 30 minučių.

Žingsnis 2

Kotletai su medumi Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į šiltą vandenį įmaišykite medų. Dėkite mišinį ant ugnies ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kad padažas sutirštėtų, tada nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Tada į padažą supilkite citrinos sultis ir brendį ir išmaišykite. Kai kotletai iškeps, nuimkite foliją, užpilkite ant jų medaus padažą ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, aštriai, pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, kotletai, be įprastų alergenų, receptų knyga, vištienos vakarienė, vištienos kotletai

Kategorijos