Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletai su pesto padažu
Šis gardus bazilikų pesto padažas tinka prie daugelio tradicinių patiekalų. Italai šiek tiek padažo deda į marinatus, juo gardina raviolius, naudoja kaip salotų padažą, deda į makaronus ir picas. Pesto tinka su bet kokia mėsa, o ypač su vištiena ir kiauliena. Bazilikų, kedro riešutų, parmezano ir alyvuogių aliejaus padaže kepta mėsa įgauna nepaprastą skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį gerai apskrudinkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepti. Kiaušinius sumaišykite su pesto padažu, druska ir pipirais. Supilkite džiūvėsėlius į plokščią lėkštę.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Įmerkite mėsą į kiaušinio ir pesto mišinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Kategorijos