Publikavimo data: 2024-03-29
Kotletai su pomidorais ir sūriu
Kiaulienos kotletai, apvolioti džiūvėsėliuose su pomidorais ir sūriu, buvo gerai žinomi lenkų kulinarinėje literatūroje prieš šimtą metų. Kiaulienos kotletai su sūriu ir pomidorais orkaitėje yra savarankiškas patiekalas, patiekiamas kaip antrasis pietų patiekalas. Orkaitėje kepti kotletai su sūriu išlaiko sultingumą po rausva plutele. Kiaulienos kotletų orkaitėje su sūriu receptui paruošti geriau imti karbonadą - galinę kiaulės skerdenos dalį.
Žingsnis 1
Supjaustykite kotletams skirtą mėsą. Virtuviniu plaktuku išmuškite kotletus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kiaušinius ir miltus sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus kepimui. Kiekvieną kotletą panardinkite į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių po minutę. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Iškeptus gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos. Viršutinį mėsos sluoksnį aptepkite grietine. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais. Pomidorus supjaustykite žiedais. Juos sudėkite ant kotletų viršaus. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite juo patiekalą prieš siųsdami į orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite kotletus apie 20 minučių. Patiekite paruoštus kotletus.
Kategorijos