Publikavimo data: 2025-08-17
Kotletai su ryžiais ir žolelėmis
Šie kotletai su ryžiais ir žalumynais - tai kotletų ir ryžių garnyro derinys. Žolelės kotletams suteikia spalvą ir skonį. Kotletai būna labai minkšti, sultingi, sotūs ir labai skanūs. Šį kotletų variantą sugalvojau pati, turėjau labai riebios kiaulienos faršo mėsos ir, norėdama kaip nors ją pataisyti, nusprendžiau įdėti ryžių, ir viskas pavyko puikiai. Mano šeimos nariams jie labai patiko.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu ir užpilkite 1 litru šalto vandens. Virkite, kol suminkštės, ant silpnos ugnies apie 15 minučių (priklausomai nuo ryžių rūšies). Nepamirškite pasūdyti.
Žingsnis 2
Virtus ryžius nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite.
Žingsnis 3
Petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite faršą (550 g kiaulienos, 60 g svogūnų, druskos pagal skonį) su žolelėmis ir virtais ryžiais.
Žingsnis 5
Iš gautos masės suformuokite kotletus.
Žingsnis 6
Kepkite kotletus saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių, kol iškeps.
Kategorijos