Publikavimo data: 2025-08-18
Kotletai su saldžiu mandarinų padažu
Kotletai yra vienas iš populiariausių kasdienio meniu patiekalų, prie jų galima patiekti beveik bet kokį garnyrą ir padažą. Azijietiško stiliaus padažų mėgėjams siūlome išbandyti saldųjį mandarinų padažą. Šis padažas tinka bet kokiai mėsai: vištienai, jautienai, kiaulienai. Padažo aštrumą ir saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Storasieniame puode sumaišykite sojų padažą, aliejų, garstyčias ir dviejų mandarinų sultis.
Žingsnis 2
Nuolat maišydami užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite kiaulienos ir jautienos faršą, atsargiai įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite džiūvėsėlius. Išmaišykite iki vientisos masės. Kad kotletai būtų minkšti, iš maltos mėsos reikia išmušti oro perteklių.
Žingsnis 4
Pabarstykite darbo paviršių miltais. Iš maltos mėsos suformuokite kotletus. Kepkite juos iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje po 5-6 minutes, kol apskrus. Didelės ugnies kurti nereikia. Kotletai turi būti iškepę viduje, o išorėje nesudegę.
Žingsnis 5
Minkšti mėsos kotletai paruošti. Sudėkite juos į lėkštes ir patiekite su saldžiu mandarinų padažu.
Kategorijos