Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletai su svogūnais
Kotletas su svogūnais - skanus, sultingas ir labai maistingas patiekalas, paruoštas iš švelnios kiaulienos ir aromatingų daržovių. Recepte naudojama nugarinė, tačiau ją galima pakeisti kitomis mėsos dalimis - šonkauliukais arba antrekotais, mėsa su kaulu. Įdomu tai, kad dėl svogūno patiekalas tampa ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis. Jame yra daug jodo, taip pat vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, kalio ir fosforo.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Apibarstykite mėsą džiovintais česnakais, druska ir pipirais, tada ištepkite garstyčiomis. Suvyniokite kiaulieną į maistinę plėvelę ir palikite 30-40 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus, pastatykite ją ant ugnies, kad įkaistų. Tuo metu paruoškite dvi lėkštes: vieną - su kiaušiniu, o kitą - su miltais. Kiaušinį lengvai išplakite, įberkite druskos, po to į jį pamerkite kiaulieną. Tada apvoliokite mėsą miltuose, nusukite perteklių ir siųskite į įkaitintą keptuvę. Kepkite kotletus po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Tada sudėkite į jį paruoštus kotletus, paskleiskite svogūnus taip, kad jie būtų viršuje, ir uždenkite indą dangčiu. Troškinkite kotletus 8-10 minučių.
Kategorijos