Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletai vaflinėje
Kotletai, įskaitant maltus jautienos kotletus, gaminami iš įvairių rūšių mėsos. Paukštienos ir veršienos maltiniai yra sveikesni mitybos požiūriu, o jautienos maltiniai turi daugiau geležies. Kiaulienos maltinukai gerai virškinami, nepaisant didelio kaloringumo. Maltai jautienai gaminti tinka mentė arba šonkauliukas - šios dalys yra pakankamai minkštos ir turi daug baltymų. Maltos jautienos kotletus galima gana greitai ir lengvai paruošti ne tik keptuvėje, bet ir elektrinėje vaflinėje.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su tarkuotomis daržovėmis. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite. Tada apkepkite maltinukus pakeldami ir daužydami masę ant stalviršio arba dubenyje. Leiskite maltiniams pastovėti apie 30 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Prieš kepant maltinukus išmaišykite. Įkaitinkite vaflinę. Patepkite paviršių augaliniu aliejumi ir įdėkite 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos. Lengvai išlyginkite faršą ir uždarykite dangtį. Kepkite 1-1,5 minutės, kol paruduos. Išimkite plačia nemetaline mentele, kad nepažeistumėte dangos.
Kategorijos