Publikavimo data: 2024-06-15
Kotletas su apvaliais ryžiais
Dėl sultingos, pikantiškos faršo masės mėsa išlieka sultinga, o plutelė - traški. Džiūvėsėlius galima pakeisti maltomis sezamo sėklomis arba riešutais, viso grūdo, avinžirnių arba kukurūzų miltais, bulvių arba kukurūzų krakmolu. Patiekite kotletus su apvaliais ryžiais - tai skanus ir sveikas bet kokio patiekalo priedas. Jie tinka prie visų rūšių mėsos. Skoniui ir aromatui sustiprinti į ryžius galite įdėti daržovių - cukinijų, pomidorų, saldžiųjų paprikų, svogūnų ir morkų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį gerai apskrudinkite iš abiejų pusių. Apibarstykite kotletus druska, pipirais, mairūnu, apyniais ir česnakų milteliais. Apšlakstykite sojų padažu ir palikite šaldytuve 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite leesoną ir džiūvėsėlius. Kiaušinį plaktuvu suplakite su vandeniu ir miltais. Įmaišykite džiūvėsėlius, miltus ir papriką.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną kotletą pamerkite į leesoną, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant vidutinės ugnies po 8 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Paruoškite garnyrą. Apvaliuosius ryžius santykiu 1:1,5 virkite pasūdytame vandenyje 20 minučių, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.
Kategorijos